KASVATAN paimensukuisia lapinkoiria - siis suomenlapinkoiria, jotka polveutuvat poronhoitoalueen työsukuisista kantakoirista. Lapinkoiraan rotuna tutustuin sattumalta parikymmentä vuotta sitten, jolloin meille tuli noutajien jälkeen kodinvaihtajana viisivuotias, musta lapinkoira Jahtitytön Tyyne Tanakka. Typy hurmasi minut - ja kaikki muutkin ihmiset. Kanssani asuu enää vain yksi lapinkoira, Tuikku, joka on eläkkeellä kuten minäkin. Sijoituksessa on kaksi paimensukuista narttua, Luumu ja Tuile, sekä uros Kuura.

Kennelnimen "Soutajan" sain vuonna 2008. Pentueita on syntynyt viisi. Useampikin pentue on ollut toiveissa, mutta olen näinä vuosina oppinut, etteivät asiat mene aina niin kuin ihminen suunnittelee. Luonto järjestää omat yllätyksensä. Pentuja toiveissa aikaisintaan keväällä 2021.

Koiristani ja pennuistaan voit lukea Soutajan blogista osoitteessa https://soutajan.vuodatus.net/ . Facebook-sivu https://fi-fi.facebook.com/tuikeroinen/

Kuulun Suomen Kennelliittoon, Lappalaiskoirat-yhdistykseen ja Paimensukuisen lapinkoiran seuraan. Olen allekirjoittanut Kennelliiton kasvattajasitoumuksen.

Paimensukuisen lapinkoiran seurasta löydät tietoa seuran kotisivuilta www.paimensukuinen.fi

Suomenlapinkoiria, ruotsinlapinkoiria ja porokoiria kutsutaan lappalaiskoiriksi. Tietoa lappalaiskoirista löydät rotuyhdistyksen sivuilta http://www.lappalaiskoirat.fi/ . Paimensukuinen lapinkoira on siis rodultaan suomenlapinkoira.

Tiedot koirien sukutauluista ja terveystuloksista Suomen Kennelliiton KoiraNet jalostustietojärjestelmästä http://jalostus.kennelliitto.fi/frmEtusivu.aspx .

Juttelen mielelläni lisää niin rodusta, paimensukuisista linjoista kuin omista koiristanikin. Yhteyttä voi ottaa sähköpostilla. Soittaakin saa, puhelin 044 577 5185.