Liekkas Biegga, "Tuikku"

Tuikku Tähtisilmä

Naurava Paimentyttö (Kuva Mia Väisänen)

FI2054/11 s. 12.02.2011.

i: Taikahallan Hankien Huiske, e: Tiilitehtaan Sinisiipi

Lonkat A/A Polvet 0/0 Kyynärät 0/0 Pompe: A (terve), Prcd-PRA: A (terve), DM: terve

Nokkela, terävä ja vikkelä Tuikku on aina valppaana. Se on hieman herkkis, ei kuitenkaan pelokas tai arka. Tuikulla olisi potentiaalia agilityyn, mutta emännän puutteiden vuoksi olemme tyytyneet rallytokoon. Kahtena kesänä Kuttukuun lammaspaimennusleirellä Tuikku on osoittanut paimennustaipmuksensa. Se oivalsi ensimmäisenä aamuna homman nimen ja sukelsi navettaan hakemaan katrasta kokeneemmista koirista vähän mallia katsellen.

Tuikun ihana luonne tuli hyvin esille Sannin pentujen aikaan. Parempaa varaemoa ja leikittäjää ei voisi löytää. Olemme Tuikun kanssa reissanneet pitkin poikin Suomen maata - junalla, bussilla ja omalla autolla. Tuikku on sopeutuva seuralainen, joka on kuin kotonaan sekä teltassa että neljän tähden hotellissa. Lempinimensä "Tuikku" sai, koska sen silmät tuikkivat kuin tähdet.

"14 kk-vanha juniorinarttu, jolla hyvät mittasuhteet, melko hyvin kulmautunut. Esitetään hieman pyöreässä kunnossa. Liikkuu hyvin. Hieno eturinta. Takaa hieman pihtikinttuneinen. Eloisa, ystävällinen olemus." (Katselmus 2012, tuomari Laura Siljander)

P.S. Tuikku sai keltaisen ruusukkeen eli tuli paimensukuisten omassa Katselmuksessa kolmanneksi luokassaan.

"4-vuotias, kokonaisvaikutelmaltaan hyvä, hieman takakorkean vaikutelman antava narttu. Oikeat rungon mittasuhteet. Kevyehkö luusto. Melko hyvät kulmaukset. Liikkuu vähän ahtaasti takaa, muuten kohtuullisen hyvä liikunta. Hyvä eturinta. Viehko häntä. Hyvä vähän kihartuva turkki. Hyvä pää, mutta toivoisin vähän voimakkaamman alaleuan. Viehättävä luonne, joskaan ei aivan parhaalla esiintymistuulella." (Katselmus 2015, tuomari Laura Siljander)

Näyttelyt:

JUN- T (Tuusniemi 25.3.2012, Markku Mähönen)

AVO-EH (Tuusniemi 23.11., 2013, Sakari Poti)

Pentueet:

Liekkas Biegga (Tuikku) & Reppulin Elwe (Kuru). S. 22.11.2015. Nartut: Soutajan Iin Ilonpilke (Piko), Soutajan Saanan Sumu, Soutajan Kolarin Kukka (Halla) ja Soutajan Taivahan Tuike (Elve). Urokset: Soutajan Pellon Puhuri (Nemo), Soutajan Tornion Tuiverrus (Roni), Soutajan Muonion Myräkkä (Seita)

Pentue vanhempien testitulosten perusteella: prcd-PRA a (terve), DM terve

Kurun myöhempään pentueeseen Reppulin kennelissä syntyi kaksi OI-sairasta pentua. Tuikun kaikki pennut ovat terveitä, mutta saattavat olla virhegeenin kantajia. Tämä täytyy jalostussuunnitelmissa ottaa huomioon. Otatin kaikista pennuista ennen luovutusta verinäytteet Helsingin yliopiston Lohen tutkimusryhmän käyttöön.